Vino de Parcela – La Muela Macabeo to wino z hiszpańskiej Aragonii o żywej barwie z refleksami zieleni. Zapach świeży, melon, jabłko, w tle nuta bananów. W smaku soczyste, obfite, o owocowym charakterze. Winogrona macabeo z których produkowane jest wino uprawiane są na wysokościach 600-1000 m n.p.m.
Grona Garnacha to czerwona odmiana winorośli uważana za endemiczną dla hiszpańskiego regionu położonego na południe od środkowej części pasma Pirenejów- Aragonii. Wino Garnacha Las Martas to wino o potężnym ciele, niskiej kwasowości i dużej zawartości alkoholu. Podstawową zaletą najlepszych odmianowych win Garnacha (Grenache) jest ich jedwabista struktura i intensywna owocowość objawiana wyrazistym bukietem zdominowanym przez czerwone owoce, maliny oraz truskawki. Podawać do makaronów z sosem pomidorowym, zapiekanek warzywnych, długo duszonej wieprzowiny, marokańskich tagine, gulaszy, pizzy, a także typowych hiszpańskich tapas.
Bodega San Gregorio w której powstało Las Martas, uprawia około 700 hektarów własnych winnic! Około połowa to odmiany Garnacha, z których część to stare, kilkusetletnie winorośle.
Odmiana Tempranillo jest drugą co do ważności, a zaraz za nią odmiana Macabeo. W ciągu ostatnich piętnastu lat wprowadzono nowe odmiany, takie jak Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot. Inne odmiany w mniejszej ilości to Mazuela i Bobal.
Obserwuj nas na Facebooku i bądź na bieżąco z nowościami!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.